Naar inhoud

Terug naar het overzicht

09-02-18 Break@Work

De RVA lanceert de nieuwe toepassing Break@Work. Daarmee krijgt een werknemer snel het aantal maanden en dagen tijdskrediet, loopbaanonderbreking of thematisch verlof te zien waarop hij nog recht heeft.

Tijdskrediet, thematische verloven en loopbaanonderbreking winnen aan populariteit. De regelgeving errond wordt echter steeds complexer. Het is dan ook niet evident voor een werknemer om een nauwkeurig idee te hebben van het aantal maanden dat hem nog rest wanneer hij loopbaanonderbreking of –vermindering wil nemen.

Wat is het?
Om werknemers te helpen, lanceert RVA de nieuwe toepassing Break@Work. Via deze online tool krijgt een werknemer een overzicht van het aantal maanden en dagen tijdskrediet, loopbaanonderbreking of thematisch verlof waarop hij nog recht heeft.

Voor wie?
De tool kan zowel door werknemers tewerkgesteld in de privésector als door personen tewerkgesteld in de openbare sector gebruikt worden. Hij geeft een overzicht van de loopbaanonderbreking en thematische verloven die in de openbare sector nog genomen kunnen worden. Voor werknemers tewerkgesteld in de privésector geeft de tool een overzicht van de periodes tijdskrediet en thematische verloven die nog mogelijk zijn.

Hoe werkt het?
De werknemer kan surfen naar de toepassing via www.breakatwork.be of via de RVA website www.rva.be

Vervolgens kan de werknemer inloggen met zijn elektronische identiteitskaart (eID), een federaal token, itsme of via een persoonlijke code uit een mobiele toepassing.

Na het beantwoorden van een aantal korte vragen, krijgt hij een overzicht van het aantal maanden en dagen tijdskrediet, loopbaanonderbreking of thematisch verlof waarop hij nog recht heeft.

Voor meer informatie omtrent tijdskrediet en de mogelijkheden van thematische verloven in de privésector kan u terecht in afdeling 12.I en 12.II van de Sociale Gids in Trefzeker. 

Contact
Personeelsbeleid
Aanwerven
Verlonen en belonen
Prestaties verbeteren
Ontslaan
Juridisch advies
HR in mijn bedrijf
Verplichtingen
Budget en steun
Groeien en internationaliseren
HR optimaliseren
Juridisch advies
Opleidingen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Aangiften
Infosessies
Nieuws
Tools
Acerta Tools
Berekeningen