Naar inhoud

Home Klanteninformatie Nieuws Flitscontroles in de landbouw en tuinbouw op 14 september 2017

Terug naar het overzicht

07-09-17 Flitscontroles in de landbouw en tuinbouw op 14 september 2017

Er is aangekondigd dat er door de sociale inspecteurs op donderdag 14 september 2017 een nationale flitscontrole wordt uitgevoerd in de landbouw- en tuinbouwsector. Deze aangekondigde controles op de naleving van de sociale wetgeving beogen vooral een ontradend effect. Dit neemt echter niet weg dat de inspecteurs een overtreding kunnen vaststellen waarna bestraffing kan volgen.

Bereid u voor op een controle

De SIOD, de sociale inlichtingen- en opsporingsdienst, zal onder meer controleren of u in orde bent met: de arbeidsovereenkomsten voor uw deeltijdse werknemers, uw arbeidsreglement, het respecteren van de arbeids- en rusttijden, de aanmelding van uw personeel bij DIMONA.

In het kader van het plan voor eerlijke concurrentie in deze sectoren zal de SIOD op termijn een checklist op maat van de sector voorzien. Deze checklist zal een overzicht bevatten van documenten welke opgevraagd kunnen worden en mogelijke vragen door de inspecteurs.

Wil u de regelgeving die van toepassing is in de landbouw- of tuinbouwsector nalezen? Dat kan in de sectorale gids van Trefzeker

Heeft u eventueel behoefte aan een arbeidsreglement op maat of heeft u eventueel later nood aan ondersteuning bij een controle ter plaatse dan kan u terecht bij Acerta Legal Consult. Wil u graag meer weten hierover ? Telefoneer 016.24.63.45 of mail : legal.consult@acerta.be

Contact
Personeelsbeleid
Aanwerven
Verlonen en belonen
Prestaties verbeteren
Ontslaan
Juridisch advies
HR in mijn bedrijf
Verplichtingen
Budget en steun
Groeien en internationaliseren
HR optimaliseren
Juridisch advies
Opleidingen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Aangiften
Infosessies
Nieuws
Tools
Acerta Tools
Berekeningen