Naar inhoud

Home Klanteninformatie Nieuws Iedereen een griepprik?

Terug naar het overzicht

11-10-17 Iedereen een griepprik?

De herfst is in het land en in dat klimaat gedijt de griep goed. Veel werknemers laten zich dan ook inenten. Kan u dat organiseren voor iedereen op de werkvloer?

Elk jaar krijgen we af te rekenen met een periode dat de griep rondgaat onder de bevolking. Dokters kloppen overuren en veel werknemers blijven ziek thuis. Kan u als werkgever de nodige voorzorgen nemen om uw werknemers tegen de griep te beschermen?

Neem de nodige voorzorgen

De griep is een virus en dat verspreidt zich door contact tussen mensen. De werkvloer is een voorbeeld van een plaats waar virussen vrij spel krijgen. U kan uw werknemers aanraden vaak de handen te wassen, papieren zakdoekjes te gebruiken in plaats van stoffen en elkaar niet de hand te schudden. Maar de meest efficiënte manier om uzelf tegen de griep te beschermen is via een vaccinatie. Volgens de mutualiteiten wordt de griepprik best in de periode oktober tot en met november gezet. 

Gratis griepvaccin

U kan deze griepprik gratis aanbieden aan al uw personeelsleden. Wie intekent, laat zich dan op uw kosten vaccineren en vermindert zo het risico op besmetting. Dit voordeel dat u aan uw personeelsleden geeft, wordt niet als loon beschouwd door de RSZ. Ook de fiscus beschouwt het als een niet-belastbaar sociaal voordeel. Geen extra kosten voor u als werkgever dus.

Voor meer informatie over de griepprik kan u contact opnemen met Idewe. Wordt uw werknemer toch aangestoken ? Dan kan u hier nog eens nalezen wat de gevolgen zijn.  

Contact
Personeelsbeleid
Aanwerven
Verlonen en belonen
Prestaties verbeteren
Ontslaan
Juridisch advies
HR in mijn bedrijf
Verplichtingen
Budget en steun
Groeien en internationaliseren
HR optimaliseren
Juridisch advies
Nieuws
Opleidingen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Aangiften
Infosessies
Nieuws
Tools
Acerta Tools
Berekeningen