Naar inhoud

Home Klanteninformatie Nieuws Kinderopvang aanbieden aan uw werknemers?

Terug naar het overzicht

12-10-17 Kinderopvang aanbieden aan uw werknemers?

Het gebrek aan plaatsen in de kinderopvang en de hoge kosten die ermee gepaard gaan, is een problematiek die steeds nijpender wordt.

Beeld u zich in dat u in de bedrijfslokalen een kinderopvang inricht waar uw werknemers gebruik van kunnen maken. Deze mogelijkheid zou een enorm voordeel kunnen vormen, waardoor u als werkgever aantrekkelijker wordt voor nieuwe werknemers. Voor uw huidige werknemers zou dit voordeel de stress om op tijd in de crèche te geraken aanzienlijk kunnen verminderen, wat hun efficiëntie ten goede zou kunnen komen.

Een kinderopvang in uw bedrijf: financieel voordelig!

Een kinderopvang in uw bedrijf starten zou ook voor u voordelig kunnen uitvallen. Wat de fiscus betreft, wordt dit voordeel beschouwd als een niet-belastbaar sociaal voordeel. De waarde van dit voordeel dat u aanbiedt aan uw werknemers wordt dan niet onderworpen aan bedrijfsvoorheffing.

Wat de sociale zekerheid betreft, zouden we kunnen argumenteren dat deze soort dienst een aanvulling vormt op een bestaand voordeel van de sociale zekerheid. Deze vergoedingen zijn eveneens vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen.

Extralegale kinderbijslag?

Wil u niet zo veel investeringen doen of hebt u de plaats niet om een kinderopvang in te richten? Dan is er gelukkig wel een eenvoudiger alternatief voorhanden. U kan als werkgever aan uw werknemers en eventueel de bedrijfsleider extralegale kinderbijslag toekennen. Extralegale kinderbijslag is eveneens een aanvulling op een voordeel van sociale zekerheid. Zolang u de regels volgt, betaalt u er dus geen bijdragen op. Het voordeel blijft echter wel belastbaar voor de werknemer.

Meer informatie hierover vindt u in afdeling 23 van de Sociale Gids op Trefzeker.

Contact
Personeelsbeleid
Aanwerven
Verlonen en belonen
Prestaties verbeteren
Ontslaan
Juridisch advies
HR in mijn bedrijf
Verplichtingen
Budget en steun
Groeien en internationaliseren
HR optimaliseren
Juridisch advies
Nieuws
Opleidingen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Aangiften
Infosessies
Nieuws
Tools
Acerta Tools
Berekeningen