Naar inhoud

Home HR in mijn bedrijf Budget en steun

HR budgetten en steunmaatregelen

Budget

De loonkosten vormen in de meeste bedrijven de grootste uitgavenpost. Om realistisch te budgetteren, moet u dus een goed zicht hebben op de lonen die u vandaag uitbetaalt, maar ook op te verwachten loonstijgingen. Via de loonindexeringen worden de lonen immers op regelmatige tijdstippen aangepast aan de index.

Acerta kan u helpen bij het berekenen van de lonen van uw medewerkers en biedt u ook een overzicht aan van de geplande loonaanpassingen voor uw sector.

Als zelfstandige bent u aangesloten bij een sociaal verzekeringsfonds en betaalt u sociale bijdragen. Ook vennootschappen moeten aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en de jaarlijkse jaarlijkse vennootschapsbijdrage betalen.
 

Steunmaatregelen

Personeel aanwerven is duur. Zeker in België. De overheid onderneemt heel wat stappen om het ondernemerschap in ons land te stimuleren. Door initiatieven om loonkosten te verlagen, wil de overheid tewerkstelling aanmoedigen. Zowel werknemers als werkgevers kunnen genieten van allerlei voordelen en premies.

Legal Consult

Onze juristen van Legal Consult helpen u graag met uw zoektocht naar steunmaatregelen. Bij Acerta Legal Consult kunt u terecht voor juridisch advies, opleidingen en ondersteunende juridische dienstverlening. U leest er meer over op onze website van Acerta Consult in het deel HRM.

Contact
Personeelsbeleid
Aanwerven
Verlonen en belonen
Prestaties verbeteren
Ontslaan
Juridisch advies
HR in mijn bedrijf
Verplichtingen
Budget en steun
Groeien en internationaliseren
HR optimaliseren
Juridisch advies
Nieuws
Opleidingen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Aangiften
Infosessies
Nieuws
Tools
Acerta Tools
Berekeningen