Naar inhoud

Home HR in mijn bedrijf Groeien en internationaliseren

Groeien en internationaliseren

Groeien

Als gedreven ondernemer wilt u uw bedrijf laten groeien. Met het professionele advies van Acerta, kunt u sneller de volgende stap nemen.

Bent u klein begonnen en blijven groeien? Een explosieve groei voor uw bedrijf betekent vaak ook een flinke uitbreiding van uw dagdagelijkse operationele taken. Nemen administratieve personeelszaken en logistieke planning een groot deel van uw tijd? Hebt u het druk met boekhoudkundige verplichtingen? Zorg dat u voldoende tijd overhoudt voor uw kerntaken. Als bedrijfsleider moet u ademruimte hebben om het strategische beleid van uw bedrijf goed te plannen. Praat met Acerta en ontdek welke taken zij van u kunnen overnemen zodat u meer tijd overhoudt voor uw corebusiness. U leest er meer over in de sectie Uitbesteden.

Groeien als kmo betekent ook kiezen voor de gepaste vennootschapsvorm om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Is uw bedrijf met de tijd grondig veranderd? Sta dan even stil bij of uw huidige vennootschapsvorm nog de meest geschikte is.

Als u vooruit wilt met uw bedrijf, moet u investeren. Investeren in uw bedrijf en in uw mensen. U koestert talentvolle medewerkers en ondersteunt hen bij het ontwikkelen van competenties. Geef uw bedrijf een extra groei-impuls en zoek uit welke steunmaatregelen u kunt krijgen. We geven u tips in de sectie Investeren.

Internationaliseren

Bezorgt internationale tewerkstelling u kopzorgen?
Wordt uw kostbare tijd ingepalmd door het beheer van uw expats? Acerta Internationaal heeft de oplossing. Wij bieden een optimale ondersteuning door een praktische, pragmatische en gerichte begeleiding bij alle aspecten, van loonadministratie tot de conformiteit met de lokale wetgeving.
 

Wij kennen alle ins en outs van internationale tewerkstelling

Moet een van uw werknemers regelmatig voor zaken naar het buitenland? U moet alle praktische details begrijpen en afhandelen: hiervoor kunt u op Acerta Internationaal rekenen. Wij brengen voor u alle aspecten en gevolgen van uw internationale dienstverlening in kaart. Wij leveren advies over thema's zoals sociale zekerheid, arbeidsrecht, fiscaliteit, administratie, arbeidskaarten en werkvergunningen. Wij leggen u alles uit wat u moet weten, van a tot z, van de theorie tot de praktijk.

Wij begeleiden Belgische ondernemingen die werknemers in het buitenland tewerkstellen

Acerta Internationaal legt contacten met buitenlandse instellingen, beheert de payroll, bereidt de aangiften voor de betaling van sociale bijdragen en voorheffingen voor en verzorgt arbeidscontracten enz., in overleg met onze lokale partners.
Acerta Internationaal berekent voor de payroll de vergoeding van uw personeel en coördineert de loonadministratie, met de steun van onze voorkeurspartners in Europa. Acerta Internationaal is uw unieke contactpunt en zorgt voor u voor de vertaling van / aanpassing aan de buitenlandse wetgeving.

En buitenlandse ondernemingen die stagiairs naar Belgiƫ sturen

Acerta Internationaal levert een brede waaier aan informatie over thema's als:

  • de tewerkstelling van personeel in België door buitenlandse organisaties;
  • een permanente vestiging in België;
  • advies over de LIMOSA-verklaring (landenoverschrijdend informatiesysteem ten behoeve van migratieonderzoek);
  • de in België vereiste juridische documenten voor tewerkstelling: het mandaat voor ondernemingen zonder permanente vestiging;
  • de vereisten voor buitenlandse werknemers betreffende de belgische sociale zekerheid en belastingen.

Wij optimaliseren uw split payroll

Hebt u werknemers in meerdere landen? Acerta Internationaal begeleidt u bij het optimaliseren van de split payroll op het vlak van sociale zekerheid en fiscaliteit. Wij zorgen ervoor dat u de sociale bijdragen volgens de wetgeving in het juiste land betaalt, via de meest optimale financiële regeling voor u en/of uw personeel.

Wij banen de weg voor expats

Een buitenlands kaderstatuut kan gunstig zijn, als een belgische dochteronderneming van een internationale groep buitenlands personeel aanwerft of andere dochterondernemingen in het buitenland hun personeel naar België sturen.
Acerta Internationaal begeleidt u bij de aanvraag voor dit statuut, neemt de aspecten van de payroll voor zijn rekening en bereidt de aangifteformulieren voor niet-inwoners voor.

Meer Informatie

Neem contact op met onze internationale experts via 016 24 53 24 of consult@acerta.be.
Of neem een kijkje op onze Acerta Consult website.

Contact
Personeelsbeleid
Aanwerven
Verlonen en belonen
Prestaties verbeteren
Ontslaan
Juridisch advies
HR in mijn bedrijf
Verplichtingen
Budget en steun
Groeien en internationaliseren
HR optimaliseren
Juridisch advies
Nieuws
Opleidingen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Aangiften
Infosessies
Nieuws
Tools
Acerta Tools
Berekeningen